Ο αθλητικός Σύλλογος μαχητικών τεχνών Ηρακλείου η Λάβρυς ιδρύθηκε με σκοπό την διάδοση των πολεμικών τεχνών στην πόλη μας, καθώς είμαστε πεπεισμένοι πως η εξάσκηση σε αυτές μπορεί να ωφελήσει ποικιλοτρόπως τους ασκούμενους όλων των ηλικιών. Προς το παρόν η τέχνη που διδάσκεται στον Σύλλογό μας είναι το Βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου, αλλά στόχος μας είναι στο μέλλον να καλλιεργήσουμε και άλλες αξιόλογες μαχητικές τέχνες. Ο Σύλλογός μας είναι μέλος της Ελληνικής Φιλάθλου ερασιτεχνικής  Ομοσπονδίας ζίου ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ), και της διεθνούς οργάνωσης SIX BLADES JIU JITSU υπό τον παγκόσμιο πρωταθλητή Xande Ribeiro.

Προπονητής του Συλλόγου μας είναι Ο Τάσος Λουφαρδάκης ο οποίος ασχολείται με τις Πολεμικές Τέχνες από το 1980.

Ξεκίνησε κάνοντας Goju Ryu Καράτε, παίρνοντας τον βαθμό του 2ου KYU (καφέ ζώνη). Το 1986 άρχισε να ασχολείται με το Ταεκβοντό WTF (Oλυμπιακό), και υπήρξε Πανελληνιονίκης το 1992. Σήμερα έχει τον βαθμό του 5ου Dan, και  έχει δίπλωμα προπονητή από την:
Σχολή προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Γ’ κατηγορίας,
Σχολή προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Β’ κατηγορίας,
Σχολή προπονητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Ταεκβοντό (E.T.U.).
Aπό το 1992, παράλληλα με το Ταεβοντό ασχολήθηκε και την πολεμική τέχνη του ΜUAI THAI, παρακολουθώντας σεμινάρια με τον Στέφανο Στύλιο, τον Rammon Dekkers

(παγκόσμιο πρωταθλητή), και τον Ταυλανδό μάστερ Woody. Είναι κάτοχος πτυχίου προπονητή από την International Amateur Muay Thai Federation.

Από το 2002 ξεκίνησε την προπόνηση στο Brazilian Jiu Jitsu,έχει τον βαθμό της Μαυρης ζώνης, είναι πτυχιούχος της κρατικής σχολής προπονητών (ΓΓΑ) Βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου, και σήμερα προπονείται και διδάσκει κάτω από τις οδηγίες του Βραζιλιάνου παγκόσμιου πρωταθλητή Xande Ribeiro.

Είναι κάτοχος πιστοποιητικών επιμόρφωσης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στα θέματα : α) του σχολικού εκφοβισμού ,και  β) της διαπαιδαγώγησης παιδιών και εφήβων.

Έχει διοργανώσει και έχει διδάξει σε σεμινάρια με θέματα: σχολικός εκφοβισμός, ομηρία, γυναικεία αυτοάμυνα – βιασμός, η αυτοάμυνα στο Βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου.

Ο Xande Ribeiro είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του bjj αφού είναι:

 • 5 x World Heavy Weight Champion
  • 2 x World Absolute Champion
  • 2 x World Submission Wrestling Champion (ADCC)
  • European Champion
  • 4 x Pan Am Champion
 • Μέλος του hall of fame της παγκόσμιας ομοσπονδίας bjj (IBJJF)\

O Xande Ribeiro εδώ και 2 χρόνια έχει Ιδρύσει την δική του Οργάνωση bjj η οποία έχει παραρτήματα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και ονομάζεται SIX BLADES JIU JITSU. Στην χώρα μας εκπροσωπείται από τον Α.Σ.Μαχητικών τεχνών Ηρακλείου η Λάβρυς.

 

ΓΙΑΤΙ ΒRAZILIAN JIU JITSU;

Το bjj σχεδιάσθηκε ευθύς εξ αρχής σαν ένα σύστημα αυτοάμυνας στην Ιαπωνία. Όταν αργότερα πέρασε στην Βραζιλία, στην οποία η εγκληματικότητα ήταν (και είναι) σε υψηλό επίπεδο, το bjj υπέστη από την οικογένεια Gracie αρκετές αλλαγές ώστε να γίνει ακόμη πιο ρεαλιστικό και πρακτικό σε συνθήκες streetfighting και αυτοάμυνας. Γενικότερα θα λέγαμε ότι η εξέλιξη του bjj σαν τέχνη μάχης και αυτοάμυνας έγινε μέσα από πραγματικές συμπλοκές στο δρόμο, και από την συμμετοχή των αθλητών του σε αγώνες χωρίς όρους (valetudo)  εναντίον αθλητών άλλων πολεμικών τεχνών, οι οποίες ήταν ως επί το πλείστον νικηφόρες.
Αντίθετα οι άλλες παλαιστικές τέχνες εξελίχθηκαν πιο πολύ σαν αθλήματα και μοιραία έχασαν την επαφή τους με την πραγματική μάχη και την αυτοάμυνα.
Το bjj αν και τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη της αθλητικής του υπόστασης με διοργανώσεις Παγκοσμίων Ευρωπαϊκών και πολλών διεθνών τουρνουά με χιλιάδες συμμετοχών , ποτέ δεν αρνήθηκε τον πραγματικό λόγο της ύπαρξής του: την γνώση Αυτοάμυνας. Και επειδή το bjj σχεδιάστε και εξελίχθηκε από μικροκαμωμένους ανθρώπους, η διδασκαλία του περιέχει τεχνικές οι οποίες μπορούν να υποτάξουν μεγαλύτερους σε μέγεθος αντιπάλους. Στην πραγματικότητα ο μαχητής του bjj μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς όλων των ειδών τις επιθέσεις ακόμη και αν προέρχονται από κάποιον ο οποίος είναι γνώστης κάποιας άλλης πολεμικής τέχνης.
Η ειδικότητα όμως του  bjj είναι η μεταφορά της μάχης στο έδαφος και το τελείωμα της εκεί , όπου όλες οι υπόλοιπες πολεμικές τέχνες μειονεκτούν.
Στο « οπλοστάσιο» του bjj υπάρχουν ρίψεις, takedowns, λαβές πνιγμών, εξαρθρώσεις, και μόνο τα κτυπήματα εκείνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικές συνθήκες μάχης.
Όλα αυτά κάνουν το bjj την ιδανική πολεμική  τέχνη για όποιον επιθυμεί να συνδυάσει την σωματική άσκηση με την εκμάθηση αυτοάμυνας και γιατί όχι και με τον πρωταθλητισμό.

 SIX BLADES JIU JITSU CRETE

Η προπόνηση στον Σύλλογό μας γίνεται σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον εφαρμόζοντας τα υψηλά στανταρτς της six blades jiu jitsu η οποία μας παρέχει υψηλής ποιότητας διδακτική υλη και συνεχή επιμόρφωση σε θέματα προπονητικής.      

 

H SIX BLADES JIU JITSU CRETE είναι μία ομάδα η οποία δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2018 κατόπιν επιθυμίας του παγκόσμιου πρωταθλητή και παγκοσμίου φήμης δασκάλου Alexandre (Xande) Ribeiro . O Xande Ribeiro επισκέφτηκε την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο κατόπιν πρόσκλησης του προπονητή του Συλλόγου Α.Σ. ΛΑΒΡΥΣ Κου Τάσου Λουφαρδάκη και του προέδρου του κου Γιάννη Τσακιρέλη και αφού έμεινε ικανοποιημένος από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Συλλόγου, το επίπεδο διδασκαλίας , την φιλοξενία και την γενικότερη φιλοσοφία που επικρατεί στην ομάδα μας αποφάσισε να δημιουργήσει στην πόλη μας έναν πυρήνα ανάπτυξης και διάδοσης του SIX BLADES JIU JITSU . Σκοπός αυτής της ομάδας δεν θα είναι μόνο η διδασκαλία των και η διάδοση  του  jiu jitsu αλλά και οι ηθικές αρχές οι οποίες εμπεριέχονται  σε αυτό και πρεσβεύει ο Xande Ribeiro.

Το Brazilian jiu jitsu που διδάσκει ο Xande Ribeiro χαρακτηρίζεται από την απλότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα των τεχνικών του , κι γι αυτό μπορεί ο οποιοσδήποτε, άσχετα από ηλικία  να το διδαχτεί κι να ωφεληθεί από αυτό. Παράλληλα οι 6 ηθικές αρχές τις οποίες πρέπει να ακολουθούν και να εφαρμόζουν οι αθλητές και οι δάσκαλοι που το εξασκούν (πειθαρχία, οικογένεια, αφοσίωση , σωστή συμπεριφορά, σεβασμός, τιμή)  διαφυλάττουν την τέχνη από την κακή χρήση της, και κτίζουν ηθικούς χαρακτήρες και ισχυρές προσωπικότητες. Η διδασκαλία του JIU JITSU στον Σύλλογο μας  γίνεται κάτω από την προσωπική επιτήρηση του Xande Ribeiro και στόχο έχει να ωφεληθούν από αυτήν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι (άνδρες , γυναίκες, παιδιά) τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Απευθυνόμαστε σε όσους θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου αλλά και στους καθημερινούς ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι θέλουν να γυμναστούν, να μάθουν αυτοάμυνα, να ψυχαγωγηθούν και να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους

Το SIX BLADES JIU JITSU είναι μία δραστηριότητα η οποία είναι σχεδιασμένη για να διαρκέσει για πολλά – πολλά χρόνια και μπορεί να αλλάξει  την ζωή σας!

Στόχος μας είναι η ισορροπημένη ανάπτυξη σώματος και πνεύματος έτσι ώστε οι αθλητές και οι αθλήτριες μας να είναι όχι μόνο μαχητές στα ρινγκ αλλά και στη ζωή.

 • Οι τεχνικές του bjj γυμνάζουν κάθε εκατοστό του σώματος σας και αυξάνουν την καρδιοαναπνευστική αντοχή σας.
 • Σε κάθε προπόνηση υπάρχουν ασκήσεις που αυξάνουν την ευλυγισία , την ευκινησία και την δύναμή σας.
 • Χωρίς σχεδόν να το καταλάβετε χάνετε βάρος και βελτιώνετε την αισθητική σας εικόνα.

Αποδεδειγμένα είναι η καλύτερη μέθοδος για να αποκτήσετε:

 • Αυτοπεποίθηση
 • Αυτοεκτίμηση
 • Αυτοπειθαρχία
 • Θάρρος
 • Υπομονή και επιμονή
 • Ικανότητα λήψης αποφάσεων υπό πίεση

ΣΑΣ ΨΥΧΑΓΩΓΕΙ

Η προπόνηση γίνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 350 τ.μ. και

είναι :

 • Διασκεδαστική αλλά ταυτόχρονα και απαιτητική
 • Η ατμόσφαιρα είναι φιλική
 • Υπάρχει κλίμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας και όχι ανταγωνισμού.
 • Υπάρχει επιβράβευση σύμφωνα με την δική σας προσωπική απόδοση και όχι σε σχέση με το τι κάνουν οι άλλοι.
 • Δεν υπάρχει κριτική αλλά σωστή πληροφόρηση και συνεχής ενθάρρυνση.
 • Είναι ο καλύτερος τρόπος υγιούς εκτόνωσης από την ένταση και το άγχος της καθημερινότητας.
 • Γίνεστε μέλος μιας οικογένειας ανθρώπων με κοινούς στόχους, ενδιαφέροντα και αξίες και κτίζετε φιλίες που διαρκούν για πάντα