ΕΙΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ;

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ 2jpg

Αγαπητή φίλη
Ονομάζομαι Κατερίνα Βιτουλαδίτη και είμαι κάτοχος Μαύρης ζώνης 2 dan στην πολεμική τέχνη του Ολυμπιακού Ταεκβοντό. Μέσα από τις σελίδες αυτού του ιστότοπου θα προσπαθήσω να  σας μεταδώσω τις κυριότερες εμπειρίες μου από την ενασχόληση μου με το  Ολυμπιακό Ταεκβοντό, και να λύσω κάποιες από τις απορίες που σίγουρα θα έχετε.
Πολλές γυναίκες συχνά κάνουν τις εξής ερωτήσεις;

  • Μήπως το Ταεκβοντό είναι  ένα βίαιο σπορ το    οποίο   ταιριάζει περισσότερο στους άνδρες;
  • Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τραυματισθώ;
  • Μήπως με την άσκηση στο Ταεκβοντό αποκτήσω ένα υπερβολικά ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα, χάνοντας έτσι την θηλυκότητα μου;
  • Ποιά είναι τα οφέλη που θα αποκομίσω από την ενασχόλησή μου με το Ολυμπιακό (WTF)  Τεκβοντό;

ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ                                                                      
Πρώτα-πρώτα αυξήθηκε η αντοχή μου. Τώρα μπορώ να τρέχω, χορεύω, και να παίζω με τις κόρες μου, οι οποίες παρεμπιπτόντως ασχολούνται ήδη 5 χρόνια με το Ταεκβοντό, χωρίς να κουράζομαι.
Επίσης αυξήθηκε η δύναμη μου, αφού με την άσκηση στο Ταεκβοντό γυμνάζονται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος. Προσοχή όμως:  χωρίς  να αναπτύσσονται υπερβολικά. Έτσι αποκτάς ένα δυνατό και λεπτό σώμα χωρίς όμως να χάνεις την θηλυκότητα σου. Και επειδή οι μυς στηρίζουν την σπονδυλική στήλη, ο τρόπος βάδισης βελτιώνεται και ταυτόχρονα το σώμα μου απόκτησε μία σωστή στάση.
Ένα άλλο χαραχτηριστικό του Ταεκβοντό WTF είναι ότι κατά την διάρκεια της προπόνησης κλωτσάμε πολύ. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε πολύ τους μυς που βρίσκονται γύρω από τους γοφούς, εξωτερικά και εσωτερικά των μηρών, και τους κάτω κοιλιακούς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μία «προβληματική» περιοχή για μας τις γυναίκες γυμνάζεται πολύ εντατικά, ίσως πιο εντατικά, από οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης.
Επομένως η άσκηση στο Ταεκβοντό με βοήθησε στο να ελέγχω ευκολότερα το βάρος μου, να αποκτήσω ένα δυνατό, ευλύγιστο, και όμορφο σώμα,  συνδυάζοντας  έναν απόλυτα φυσικό και ενδιαφέροντα τρόπο άσκησης με την διασκέδαση.

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΟΦΕΛΗ
Ποτέ δεν φανταζόμουν πως το να κτυπάω διάφορους σάκους και στόχους με γροθιές και κλωτσιές στο γυμναστήριο μετά από μία αγχωτική μέρα στην δουλειά και στο σπίτι, θα με χαλάρωνε  και θα έδιωχνε την συσσωρευμένη ένταση από μέσα μου. Επίσης μέσα από την προπόνηση στο Ταεκβοντό  WTF   ανακάλυψα τα όρια μου. Έμαθα να συνεχίζω ακόμη και αν είμαι πολύ κουρασμένη ή πιεσμένη και να μην τα παρατάω. Ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με τις φοβίες και τις αναστολές μου και με την βοήθεια του δασκάλου και των συναθλητών-τριων ,οι οποίοι με αντιμετώπιζαν πάντα με τον καλύτερο τρόπο, κατάφερα να τις αντιμετωπίσω. Έτσι έγινα έγινα δυνατή όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο πνεύμα. Και γνωρίζουμε όλοι καλά ότι  το γυμνασμένο σώμα και το δυνατό πνεύμα  αυξάνουν κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση, η οποία με την σειρά της βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών. Η Αντιμετώπιση των μικρών προκλήσεων (εκμάθηση νέων τεχνικών η τελειοποίηση των παλαιότερων, ο αγώνας κ.α.)  με βοήθησε να αισθάνομαι όμορφα με τον εαυτό μου  και να τον αγαπήσω ακόμη περισσότερο. Έτσι είμαι γεμάτη θετική ενέργεια την οποία αντανακλώ γύρω μου: στην οικογένεια μου, στις παρέες μου, στην δουλειά μου.  Είναι δε γνωστό ότι η επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία είναι μία δύσκολη υπόθεση για εμάς τις γυναίκες ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή. Για να βρούμε μία καλή δουλειά εκτός από τα τυπικά προσόντα τα οποία λίγο- πολύ τα έχουν πια όλοι, αυτό που μετράει πολύ είναι η προσωπικότητα μας: πειθαρχία ,αυτοσυγκέντρωση, προσδιορισμός στόχων, επιμονή, αυτοέλεγχος είναι μερικά μόνο από τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος, για να ανέβει στο βάθρο του εργασιακού στίβου. Η προσπάθεια για επιτυχημένη εκτέλεση των δύσκολων και σύνθετων τεχνικών που μόνο το Ολυμπιακό  Ταεκβοντό περιέχει, μου δίδαξε την αυτοσυγκέντρωση, την αυτοπειθαρχία και την υπομονή. Η υπερνίκηση των δυσκολιών του αγώνα, με έμαθε να παίρνω αποφάσεις κάτω από συνθήκες ψυχολογικής πίεσης, και να διατηρώ τον αυτοέλεγχό μου. Η ανέλιξή μου στην ιεραρχία των ζωνών απαιτούσε να θέτω συνέχεια καινούργιους στόχους  με  προοδευτικά αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, και να δουλεύω σκληρά και με υπομονή για να τους θέσω εις πέρας .Τώρα πια μπορώ να καταλάβω ότι η άσκηση στο Ταεκβοντο WTF με βοήθησε να ολοκληρωθώ σαν προσωπικότητα, και να αποκτήσω όλα εκείνα τα προσόντα τα οποία είναι απαραίτητα για να έχει κάποιος μία επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή.

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
Ένα από τα κυριότερα οφέλη της άσκησης στο Ταεκβοντό είναι η γνώση της αυτοάμυνας. Μαθαίνεις πως να κτυπάς ,να μπλοκάρεις, να αποφεύγεις και να ξεφεύγεις από αρπαγές και χτυπήματα. Και το κυριότερο πως να αναγνωρίζεις και να  αποφεύγεις τις δύσκολες καταστάσεις πριν εμπλακείς μαζί τους. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ όμορφα γνωρίζοντας ότι μπορώ να υπερασπισθώ τον εαυτό μου σε μία δύσκολη στιγμή στον δρόμο. Αυτό είναι που κάνει την διαφορά σε σχέση και με τα άλλα αθλήματα τα οποία μπορεί να σε γυμνάζουν αλλά δεν σου μαθαίνουν αυτοάμυνα. Και η διαφορά έγκειται στο ότι η γνώση αυτοάμυνας χαρίζει σε μας τις γυναίκες μεγάλη αυτοπεποίθηση, πίστη στον εαυτό μας και σιγουριά στις δυνάμεις μας.
Το Ολυμπιακό Ταεκβοντό (WTF) είναι ιδανικό για τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Μας δυναμώνει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, ενά ταυτόχρονα μας χαρίζει ένα όμορφο και γυμνασμένο σώμα. Είναι ακίνδυνο, διασκεδαστικό, ενδιαφέρον ενώ η προπόνηση σε αυτό μπορεί να κρατήσει μία ζωή….Είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό σπορ, είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την ζωή σας.

 

 

Leave us a Comment